top of page

Afscheid nemen vanuit je hart

Flexibele Uitvaartzorg

Werkwijze

Om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, raad ik aan Adiós con Amor Uitvaartzorg Costa Blanca bij overlijden direct te bellen, ik ben dag en nacht bereikbaar. Bij thuis overlijden moet ook de huisarts komen om de dood vast te stellen en de overlijdensverklaring te ondertekenen (dit formulier heb ik bij me). Het is dus raadzaam dat we tegelijkertijd ter plaatse zijn. Bij een overlijden in een ziekenhuis/verzorgingstehuis wordt dit gedaan door de dienstdoende arts, maar bel me direct na overlijden zodat ik kan adviseren en begeleiden bij het afscheid in een zorginstelling.

 

Het verzorgen van een uitvaart en het begeleiden van de nabestaanden is een gevoelig proces. Hierbij wil je kunnen vertrouwen op een toegewijd begeleider die je op een warme, rustige en tegelijk professionele wijze terzijde staat. Ik geef voldoende ruimte voor persoonlijke inbreng en ben er als je me nodig hebt.

 

De dagen tussen overlijden en begrafenis/crematie zijn bijzonder waardevol. Ik geef je de tijd en ruimte om het eerste besef van het verlies door te laten dringen, emoties en herinneringen te delen en samen te zijn.  Geleidelijk groei je naar de invulling van het laatste afscheid toe. 

 

Bij het vormgeven van het afscheid is er maar weinig dat moet en veel dat kan. We bespreken wat je bij het afscheid wilt uitdrukken en welke sfeer je zoekt. Ik draag zonodig ideeën en mogelijkheden aan, maar jij bepaalt hoe het afscheid vorm krijgt. We hebben dagelijks contact en nemen zoveel tijd als je nodig hebt. En op de achtergrond regel ik alles om het afscheid volgens jouw wensen te laten plaatsvinden.

Adiós con Amor 

bottom of page