top of page

Flexibele Uitvaartzorg

Afscheid nemen vanuit je hart

Rouw en nazorg

Ongeveer 2 weken na de plechtigheid neem ik contact met je op om te horen hoe het gaat en of ik misschien ergens mee kan helpen. Heb je behoefte aan informatie over een asverstrooiing, een bijzondere urn, een ritueel? Of wil je even napraten over de ingrijpende gebeurtenis?

Ik luister en geef je zonodig advies. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

 

Verliesverwerking 

Rouw is de normale reactie op een verlies. Het steeds meer beseffen dat je een dierbare hebt verloren en dat het leven niet meer hetzelfde zal zijn. Het leren omgaan met deze verandering gaat gepaard met allerlei emoties als verdriet, boosheid, angst, schuld of verwarring. Het rouwproces heeft tijd nodig en verloopt voor iedereen op een eigen wijze. De eerste stap in het rouwproces is aanvaarding en het is belangrijk je niet af te sluiten van gevoelens. Het ondergaan en doorlopen van gevoelens is van groot belang voor de verliesverwerking. je zult je langzaam maar zeker aanpassen aan de veranderingen in je leven, nu jouw dierbare er niet meer is. Je geeft het verlies emotioneel een plaats en pakt de draad van het leven weer op. Dit betekent niet dat je je dierbare bent vergeten!

 

Adiós con Amor Uitvaartzorg organiseert ook lotgenotengroepen. Dit zijn zelfhulpgroepen die door mij geleid worden. Je voelt je niet langer alleen en vindt begrip en steun van elkaar. Soms verloopt het rouwproces zo complex dat je geestelijke en/of fysieke problemen ervaart. In dat geval is het raadzaam om hulp en ondersteuning te vragen. Wanneer je behoefte hebt aan hulp bij verliesverwerking kan ik je erkende rouwtherapeuten bij jou in de buurt aanbevelen.

Adiós con Amor 

bottom of page