top of page

Afscheid nemen vanuit je hart

Flexibele Uitvaartzorg

Het verlies van een kind

Er is geen hechtere band dan die tussen moeder en kind.  Als je je kind verliest, verlies je een deel van jezelf. Het afscheid is het laatste wat je als ouders nog kunt doen en speelt een belangrijke rol in het verwerkingsproces. Met veel liefde en respect begeleid ik je stapje voor stapje bij het creëren van deze emotionele herinnering.

 

Neem de tijd om nog zo veel mogelijk momenten van het afscheid en de uitvaart vast te leggen op foto of video, om het terug te zien wanneer er behoefte aan is. Je kunt nooit te veel herinneringen hebben. Ik kan je in contact brengen met profesionele fotografen die deze waardevolle momenten gevoelig vast kunnen leggen.

Er zijn tal van mogelijkheden om een warm en teder afscheid te vieren op een manier die past bij het kind, en waarbij het heel goed is om (kleine) kinderen zelf te laten bepalen in hoeverre zij betrokken willen zijn bij het afscheid. Meestal willen ze alles meemaken.

De ervaring is dat kinderen, zo klein als ze zijn, hun vragen hebben rondom de dood. Hoe graag we ook zouden willen, we kunnen kinderen niet behoeden voor verliezen. Als we proberen om ze op een ongedwongen manier bij het afscheid te betrekken, zullen ze het verlies gemakkelijker kunnen verwerken en niet verstrikt raken in een trauma. Als kinderen bij een ceremonie aanwezig zijn, voelt het afscheid lichter, omdat zij nog veel meer verbondenheid hebben met spiritualiteit.

 

Adiós con Amor 

bottom of page