top of page

Flexibele Uitvaartzorg

Afscheid nemen vanuit je hart

Inspiraties

Lokaties
Lokaties 

 

Een afscheid moet niet persé in een uitvaartcentrum (crematorium) plaatsvinden. Het is ook mogelijk de crematie alleen met familieleden te houden, en de dag erna de afscheidsceremonie met urn samen met vrienden op een andere lokatie die meer bij de overledene past. In de bergen, aan het strand, in een beeldentuin of in een mediterrane tuin. Hier kan dan naar wens catering bij zijn of een picknick. Adiós con Amor Uitvaartzorg kan zo´n ceremonie of een herdenkingsritueel organiseren.

Rouwkaart 

 

Adiós con Amor Uitvaartzorg helpt je graag bij het ontwerpen en opstellen van een (digitale) rouw-/ of gedenkkaart en geeft ideeën waar nodig. Ik werk samen met een lokale drukkerij. Ook is het mogelijk vanuit Nederland kaarten te laten versturen per rouwpostpakket indien gewenst.

Rouwkaart
Begraven of cremeren

 

In Spanje bevinden zich de graven in de muur, de kist wordt dan in een nis geschoven. Je wordt meestal in je eigen woonplaats begraven en de tijdsduur van huur van het graf (de nis) varieert per woonplaats.  

Indien de overledene graag onder de grond begraven wilde worden, dan kan dit in Parque de la Paz in Valencia. Adios con Amor kan je op verzoek hierover informeren.

Tegenwoordig wordt er meer gekozen voor crematie.

Begraven of Cremeren
Religieuze of humanistische ceremonie  

 

Afhankelijk van de geloofsovertuiging van de overledene of de nabestaanden, kan er voor een religieuze of humanistische ceremonie gekozen worden.  Adiós con Amor Uitvaartzorg is tevens ceremoniemeester en kan namens familieleden een toespraak houden (in 4 talen). Naar wens kunnen we een religieuze spreker verzorgen of familieleden / vrienden kunnen spreken.

Religieuze dienst
Vervoer
IMG_2282.jpg
Uitvaartceremonies via live streaming 

 

Sinds we te maken hebben met het coronavirus is het aantal personen dat bij een uitvaart mag zijn beperkt en kunnen familieleden ook vaak niet komen. Met live streaming kan iedereen per uitnodiging deelnemen. De meeste uitvaartcentra bieden nu live streaming, maar geen opname van de ceremonie.  Als je een opname van de ceremonie én live streaming wilt dan kan ik een professionele cameraman inhuren en heb je een waardevolle herinnering in de vorm van een video.

Herinneringsboek
Herinneringsboek  

 

Een mooi aandenken is een herinneringsboekje met foto´s, poëzie of anekdotes van jouw dierbare. Dit kan dan op de dag van de ceremonie als herinnering worden meegegeven aan de genodigden. Op verzoek kan Adiós con Amor Uitvaartzorg dit samen met u ontwerpen en laten drukken.

Sfeer 

 

Een afscheid vanuit het hart ademt respect en genegenheid voor de overledene.  Met mijn ervaring,  inlevingsvermogen en creativiteit probeert Adiós con Amor Uitvaartzorg een warme en passende sfeer te creëren die van de uitvaart een unieke, waardevolle herinnering maakt.

Sfeer
Kleding
Ad Mediterraneum 

 

Ad Mediterraneum bied natuurbegraafplaatsen voor het begraven van ecologische urnen onder sinaasappel- of dennenbomen op een privé landgoed in Carcaixent. Ook kan de as van jouw dierbare hier verstrooid worden in het dennenbos. Naar wens kan er een afscheidsceremonie met of zonder nabestaanden plaatsvinden, georganiseerd en begeleid door Adiós con Amor Uitvaartzorg.  

Rituelen  

 

Rituelen geven ons veel steun en kracht in tijden van rouw. Door de rituelen kunnen we de dode herinneren en in ons midden houden maar vinden we ook de kracht om langzaam los te laten.

Een mooi ritueel is bijvoorbeeld een boom planten en op die plek elk jaar samenkomen om de overledene te herdenken  en de boom te zien groeien. Adiós con Amor Uitvaartzorg kan alle gewenste rituelen organiseren en uitvoeren.

Rituelen
Bloemen
Bloemen  

 

Bloemen staan voor leven en zijn heel persoonlijk....de geur, kleur en symboliek van een bloem geven een persoonlijk accent aan het afscheid. Adiós con Amor Uitvaartzorg werkt samen met de lokale bloemisterij, die smaakvolle creaties maakt. Je kunt daar zélf de bloemen gaan uitzoeken of een keuze maken uit de vele creaties die ik je kan tonen.

Muziek
Muziek 

 

Wat is er gevoeliger dan muziek?  Er kan een cd met de lievelingsmuziek afgespeeld worden of voor live muziek gekozen worden. Adiós con Amor Uitvaartzorg biedt een brede keuze aan musici die ieder op hun manier een heel persoonlijke noot aan het afscheid geven (pianist/organist, violist, gitarist, Montgómusic duo/trio met gitaar, piano, viool, saxofoon, klarinet, zang.

Sprekers
Sprekers 

 

Als ceremoniemeester kan ik een humanistische dienst verzorgen (NL,EN,DU,ES), en eventuele familieleden en/of vrienden aan het woord laten. Ik probeer er iedereen zoveel mogelijk bij te betrekken, maar als er een wens is een dominee of pastoor te laten spreken kan ik dit ook regelen.

Foto´s /video
Foto´s /video/live-streaming

 

Een tastbare herinnering geeft ons vaak steun in de rouwverwerking en kan een waardevolle betekenis hebben voor de kleinkinderen. Dit kan een fotoreportage of een video van de uitvaart zijn.  Adiós con Amor Uitvaartzorg werkt samen met een professionele fotograaf en cameraman die met veel gevoel een waardevolle reportage kunnen maken. Ook live-streaming mogelijk.

Kunst voor as
Sin título-1.jpg
Kunst voor as 

 

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor cremeren. Hierdoor is de vraag naar moderne en ecologische urnen toegenomen. Als je een artistieke urn zoekt, dan kan Adiós con Amor Uitvaartzorg je in contact brengen met een artiest die prachtige, discrete sculpturen maakt voor in huis of in de tuin neer te zetten. Niemand die ziet dat het om een urn gaat. Ik kan ook ecologische zouturnen bezorgen voor asverstrooiingen op zee of urnen uit klei die in de grond begraven mogen worden.

Houten hart
Houten hart 

 

Voor prematuren en babytjes tot 3 maanden zijn er prachtige houten harten van Arnaldo Lopez. Elk hart is met de hand gebeiteld uit ecologisch populierenhout. De binnenkant is met naturel linnen bekleed en heeft tevens een kussentje  in hartvorm. Deze harten zijn in verschillende maten te bestellen. Ik help jullie de juiste maat te vinden. Adiós con Amor Uitvaartzorg heeft het grootste houten hart van 60 cm doorsnee op voorraad leverbaar.

Grafkisten
logo i-finish.png
Digitale nazorg

 

Als u hulp nodig heeft bij het afsluiten van de digitale nalatenschap of online erfenis (zoals mailaccounts, abonnementen, lidmaatschappen en social media) kunt u zich wenden tot het bedrijf i-Finish.nl in Nederland. Zij kunnen ook vaak helpen met het toegankelijk maken van apparatuur als het wachtwoord of toestelcode onbekend is.

Condoleanceboek
Condoleanceboek 

 

Een condoleanceboek hoeft niet persé een conventioneel boek te zijn. Met een beetje fantasie en creativiteit kan het een prachtig gedenkboek worden met anecdotes of gedichten en verhaaltjes. Een hele speelse manier om de kleinkinderen maar ook de volwassenen te betrekken in het creëren van het afscheid en de uitvaart. Adiós con Amor Uitvaartzorg kan hierin ideeën aandragen.

" Mijn laatste wens "
" Mijn laatste wens "

 

Het is niet raar maar verstandig om tijdens je leven over de dood te praten en je wensen kenbaar te maken.  Het geeft jezelf maar zeker je kinderen rust te weten dat er iemand ter plaatse is die helpt en weet wat de wensen zijn. Hiervoor heeft Adios con Amor Uitvaartzorg het document “Mijn laatste wens” gemaakt. Ik kan tijdens een persoonlijk bezoek alles met je bespreken (op afspraak), bezoektarief tot 30/50/70 km resp. € 50/75/100 of je kunt hier de pdf downloaden, invullen, scannen en mij opsturen per e-mail.

Adiós con Amor 

bottom of page