Flexibele Uitvaartzorg

Afscheid nemen vanuit je hart

Inspiraties

 
Lokaties 

 

Er zijn vele mooie lokaties, je bent helemaal vrij te kiezen waar je de ceremonie of een samenkomst (koffietafel) na de ceremonie wilt vieren. Het kan een favoriete plek zijn in de natuur, een beeldentuin, mediterrane tuin of in de kapel van het tanatorium.  Als jouw dierbare het liefst aan het strand was, kan Adiós con Amor Uitvaartzorg daar ook de ceremonie of een herdenkingsritueel organiseren.

Rouwkaart 

 

Vandaag de dag verstuurt men steeds meer digitale rouwkaarten maar als je het wenst help ik met het ontwerpen van een unieke rouwkaart. 

Er bestaan verschillende teksten, maar je kunt ook in eigen woorden iets opschrijven of een gedicht kiezen. Door samenwerking van Adiós con Amor Uitvaartzorg met een Nederlandse drukkerij van Charonuitvaartbegeleiding, kan het rouwdrukwerk snel gedrukt en vanuit Nederland verstuurd worden. Vóór 17.00 op de bus is volgende dag bezorgd.

 
Begraven of cremeren

 

Als de overledene bij leven heeft aangegeven begraven of gecremeerd te willen worden, wordt zijn wens gerespecteerd. Als er twijfel bestaat, kunnen we alles rustig doorspreken zodat je tot een besluit komt wat goed voelt.

Indien de overledene graag onder de grond begraven wilde worden, dan kan dit in Parque de la Paz in Valencia. Adios con Amor kan je op verxoek hierover informeren.

 
Religieuze of humanistische ceremonie  

 

Afhankelijk van de geloofsovertuiging van de overledene of de nabestaanden, kan er een religieuze of humanistische ceremonie gekozen worden.  Adiós con Amor Uitvaartzorg is tevens ceremoniemeester en kan namens familieleden een toespraak houden. Naar wens kunnen we een religieuze spreker verzorgen of familieleden / vrienden kunnen spreken.

 
 
Online uitvaartceremonies vanuit huis 

 

In deze extreem moeilijke tijden van coronavirus met lockdowns en strenge beperkingen bij een uitvaart, is het onmogelijk een normale ceremonie te houden. Wat ik kan bieden is een online ceremonie die familie en vrienden vanuit hun huiskamer interactief kunnen bijwonen en waarvan een opname als aandenken wordt gemaakt met een extra video/audio van persoonlijke condoleances. Hiermee hoop ik de nabestaanden dan toch een troost te kunnen geven.

 
Herinneringsboek  

 

Een mooi aandenken is een herinneringsboekje met foto´s, poëzie of anekdotes van jouw dierbare. Dit kan dan op de dag van de ceremonie als herinnering worden meegegeven aan de genodigden. Op verzoek kan Adiós con Amor Uitvaartzorg dit samen met u ontwerpen en laten drukken.

Sfeer 

 

Een afscheid vanuit het hart ademt respect en genegenheid voor de overledene.  Met mijn ervaring,  inlevingsvermogen en creativiteit probeert Adiós con Amor Uitvaartzorg een warme en passende sfeer te creëren die van de uitvaart een unieke, waardevolle herinnering maakt.

 
 
Ad Mediterraneum 

 

Ad Mediterraneum bied natuurbegraafplaatsen voor het begraven van ecologische urnen onder sinaasappel- of dennenbomen op een privé landgoed in Carcaixent. Ook kan de as van jouw dierbare hier verstrooid worden in het dennenbos. Naar wens kan er een afscheidsceremonie met of zonder nabestaanden plaatsvinden, georganiseerd en begeleid door Adiós con Amor Uitvaartzorg.  

Rituelen  

 

Rituelen geven ons veel steun en kracht in tijden van rouw. Door de rituelen kunnen we de dode herinneren en in ons midden houden maar vinden ook de kracht om langzaam los te laten.

Een mooi ritueel is bijvoorbeeld een boom planten en op die plek elk jaar samenkomen om de overledene te herdenken  en de boom te zien groeien. Adiós con Amor Uitvaartzorg kan alle gewenste rituelen organiseren en uitvoeren.

 
 
Bloemen  

 

Bloemen staan voor leven en zijn heel persoonlijk....de geur, kleur en symboliek van een bloem geven een persoonlijk accent aan het afscheid. Adiós con Amor Uitvaartzorg werkt samen met de lokale bloemisterij, die smaakvolle creaties maakt. Je kunt daar zélf de bloemen gaan uitzoeken of een keuze maken uit de vele creaties die ik je kan tonen.

 
Muziek 

 

Wat is er gevoeliger als muziek?  Er kan een cd met de lievelingsmuziek afgespeeld worden of voor live muziek gekozen worden. Adiós con Amor Uitvaartzorg biedt een brede keuze aan musici die ieder op hun manier een heel persoonlijke noot aan het afscheid geven (pianist/organist, violinist, gitarist, kwartet Cuerdas Intimas, Montgómusicjávea duo/trio met gitaar, piano, viool, saxofoon, klarinet, zanger(es).

 
Sprekers 

 

Als ceremoniemeester kan ik ook een humanistische dienst verzorgen, en eventuele familieleden en/of vrienden aan het woord laten. Als aandenken overhandigt Adiós con Amor Uitvaartzorg hiervan een herinnerings draaiboek met alles wat er gezegd is. 

 
Foto´s /video/live-streaming

 

Een mooie herinnering is een fotoreportage of een video van de uitvaart.  Adiós con Amor Uitvaartzorg werkt samen met een professionele fotograaf en cameraman die met veel gevoel een waardevolle reportage kunnen maken. Ook live-streaming mogelijk zodat uw familie thuis de ceremonie live meemaakt.

Later kan de behoefte bestaan,  samen met de kinderen of kleinkinderen, het afscheid nog eens terug  te zien.

 
Kunst voor as 

 

Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor cremeren dan begraven. Hierdoor is de vraag naar moderne en ecologische urnen toegenomen. Als je een artistieke urn zoekt, dan kan Adiós con Amor Uitvaartzorg je in contact brengen met een artiest die prachtige, discrete sculpturen maakt voor in huis of in de tuin neer te zetten.

 
Houten hart 

 

Voor prematuren en babytjes tot 3 maanden zijn er prachtige houten harten van Arnaldo Lopez. Elk hart is met de hand gebeiteld uit ecologisch populierenhout. De binnenkant is met naturel linnen bekleed en heeft tevens een kussentje  in hartvorm. Deze harten zijn in verschillende maten te bestellen. Ik help jullie de juiste maat te vinden. Adiós con Amor Uitvaartzorg heeft het grootste houten hart van 60 cm doorsnee op voorraad leverbaar.

 
logo i-finish.png
Digitale nazorg

 

Als u hulp nodig heeft bij het afsluiten van de digitale nalatenschap of online erfenis (zoals mailaccounts, abonnementen, lidmaatschappen en social media) kunt u zich wenden tot het bedrijf i-Finish.nl in Nederland. Zij kunnen ook vaak helpen met het toegankelijk maken van apparatuur als het wachtwoord of toestelcode onbekend is.

 
Condoleanceboek 

 

Een condoleanceboek hoeft niet persé een conventioneel boek te zijn. Met een beetje creativiteit kan het een prachtig gedenkboek worden met anecdotes of gedichten en verhaaltjes. Een hele speelse manier om de kleinkinderen maar ook de volwassenen te betrekken in het creëren van het afscheid en de uitvaart. Adiós con Amor Uitvaartzorg kan hierin ideeën aandragen.

 
" Mijn laatste wens "

 

Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om bij leven de wensen voor hun eigen uitvaart al vast te leggen.  Speciaal hiervoor heeft Adios con Amor Uitvaartzorg het document “Mijn laatste wens” gemaakt. Ik kan tijdens een persoonlijk bezoek alles met je bespreken en helpen bij het invullen (op afspraak), bezoektarief tot 30/50/70 km resp. € 50/75/100 of je kunt het hier downloaden, invullen en mij opsturen per e-mail.

  • Facebook Metallic
  • LinkedIn Metallic
  • Twitter Metallic

Adiós con Amor /  © Jet van der Heijden  2020 /  Pedreguer  (Alicante)   Tel: 661 100 390